„Моята къща“ – проект с партньорството на Hoval


За първи път на строителния пазар в България се предлага продукт, който включва пълния комплекс от услуги – архитектурен проект, строителство, гарантирана крайна цена, индивидуален избор и възможност за изгодно кредитиране. Програма „Моята къща” осигурява всички формалности – от одобряване на инвестиционния проект и получаване на разрешение за строеж до въвеждане на сградата в експлоатация.

Програмата включва готови проекти с голям избор от над 150 готови проекта с различни квадратури и стилове къщи. В строителството на всяка една избрана къща се влагат най-качествените материали на европейски производители със заводи в България, които са дългосрочни партньори на програмата WEBER,WIENERBERGER, IDEAL STANDARD, BRAMAC, HÖRMAN, HELIOS METAL CENTRE, CERAMICASANT’AGOSTINO, HOVAL,  REHAU и други. Банка ДСК разработи специална схема за финансиране строителството на типови еднофамилни къщи по програмата.

Фирмите партньори на програмата ,,Моята къща“ са водещи производители от строителната индустрия в България. На пресконференция те определиха своите приоритети и цели:

  1. Силна ангажираност към българското семейство, осигурявайки най-добра среда и условия в еднофамилна къща
  2. Постоянно популяризиране на програмата ,,Моята къща“
  3. Постоянно интегриране на строителните системи в комплксни и енергоефективни и устойчиви решения за еднофамилните къщи на програма ,,Моята къща“ и контрол над реализацията им.
  4. Осигуряване на комплексни решения в подкрепа на българското семейство, чрез предлагане на схема за финансиране изпълнението на индивидуални проекти по програмата, още в начален етап на строителството.
Ще бъде открит шоурум в Банкя, чието официално откриване ще бъде на 22 април от 18 часа, а след това ще бъде отворен със свободен достъп за всички заинтересовани до 1 май. Гостите на  изложението ще могат да видят шоурума на „Моята къща” с над 100 съвременни къщи,  представени с изложени  готови макети, 3D визуализации и архитектурни проекти. Къщите са с площ от 80 до 220 м2.
Какво предлага Hoval за комфорта на еднофамилни къщи в проекта „Моята къща“
3Системните решения, които Hoval  предлага, са основно три типа и зависят от ресурсите на конкретния район. Ако районът е газифициран, то добро решение е кондензен газов котел, соларна инсталация за топла вода и комфортна вентилация с рекуперацип на топлина и влага, за да бъде проветрен дома, без шум, влага и миризми.
onefamilyhouse2-1Ако районът е богат на геотермални води или има възможност за дълбок сондаж, то добро решение е термопомпа вода/вода или земя/вода, в комбинация със слънчеви колектори и отново комфортна вентилация, която освен че поддържа оптимален комфорт, подпомага и реализирането на икономиидо 20% защото с нея вече не се налага да се отварят прозорци за проветряване и не се губи ценната топлина от дома.
4Ако районът няма нито един от горните два ресурса, то тогава може да се изолзва ресурсът, който всички ние навсякъде и неограничено – въздухът. Системното решение в този случай включва термопомпа въздух/вода в комбинация с вграден бойлер (уред 3 в 1 – отопление, климатизация и топла вода) и отново белите дробове на домът – комфортната вентилация, която освен всичко, което беше споменато – харчи само 60 вата ел. енергия.

В различни случаи е възможна комбинация между системните решения, но това ще бъде преценено според конкретната ситуация.

Във всичките системни решения се стремим да използваме максимално възобновяеми енергийни източници, да опазваме околната среда и да доставяме максимален комфорт в домовете, който да бъде постигнат с минимални оперативни разходи. Ховал дава пълна системна гаранция 5 години и осигурява гаранционен и след гаранционен сервиз из цяла България.

Както казва арх. Юри Ангелов, това са ,,къщите на бъдещето“, а в тези къщи всичко трябва да бъде качествено и дълговечно. Когато едно семейство започва да планира своя нов дом, то трябва да помисли за много неща предварително. Това е едно предизвикателство и голямо вълнение за всички. Този процес може да бъде много по-приятен, когато насреща има партньор в лицето на програмата Моята къща – компетентно мнение, добре изпълнени проекти и гарантирано качествени производители.

 

„Моята къща“ – проект с партньорството на Hoval
5 (100%) 3 глас(а)

placeholder