Над 400 хотела търсят нов собственик


 
Отчетен е скок в предлаганите за продажба на хотели у нас – от семейни до петзвездни.
 
Най-много са офертите по Черноморието. Само там са обявени за продажба около 280 хотела, показват последните данни на големите агенции за недвижими имоти. Когато се прибавят и хотелите в градовете и балнеоложките селища, числото става над 400.
 
Има оферти за семейни хотели за 300 хиляди лева, но и оферти за 10 милиона евро. Хотелите се оферират от три групи продавачи – собственици, банки и съдебни изпълнители.
 
Само в София четири големи и известни хотела си търсят нов собственик. Те са разположени на изключително атрактивни места в централната част на столицата и не са част от големите международни вериги.
 
Заради това не е изключено скоро в София да стъпят други световно известни вериги с луксозни хотели. При сринати цени на имотите това е добра възможност големите мултинационални вериги да си напазаруват евтино. Стига да се уверят, че си струва такава покупка.
 
Най-бързо се продават хотелите, които могат да докажат целогодишно над 60% заетост на леглобазата. А най-заинтересовани кандидат-купувачите са предимно руснаци или малки чуждестранни инвестиционни фондове.
 
За да получат право на оглед и достъп до счетоводните книги тези кандидат-купувачи обаче са длъжни да подпишат договор за конфиденциалност. Целта е да не се уврежда имиждът на тези хотели, в случай, че до сделка не се стигне.

 

Над 400 хотела търсят нов собственик
Гласувайте за тази статия

Вашият коментар

placeholder