Най-черната сграда в света се появи на Олимпиадата


Хората, които са гости на зимните олимпийски игри в Южна Корея видяха най-тъмната сграда в света – масивен павилион, създаден от лондонски архитект, който може да абсорбира 99% от светлината идваща към повърхността му.

Асиф Хан строи сградата от 1200 квадратни метра като част от инициативата за глобална мобилност на автомобилната компания Hyundai на Олимпиадата в Пьонгчанг.

Павилионът, висок 10 метра, дебютира в събота в олимпийския парк в Южна Корея.

38-годишният архитект каза , че сградата е игра с  движението на светлината и пространството. Той го описва като „прозорец, който гледа в дълбините на космоса“.

От външната страна на павилиона има хиляди щифтове светлина в края на пръчките, за да приличат на звезди. Пръчките са разположени на различни дълбочини, за да се създаде илюзия, че зрителят се движи в космоса.

След като влезете в сградата, ще се срещнете със свеж, ярък бял интериор, където водни капчици се спускат в малки канали вградени в пода. От Hyundai казват, че капчиците са вдъхновени от „индивидуалните молекули на водорода и технологията, която стои зад новото превозно средство Hyundai Fuel Cell“.

Цветът е създаден от Surrey Nanosystems, компания за доставки на промишлено оборудване, базирана в Англия. Много артисти и други професионалисти от бранша изразяват огромен интерес към Vantablack, химично вещество, което през 2011 г. беше изобретено за сателити.

Vantablack се състои от въглеродни нанотръби, които абсорбират 99,9% от цялата светлина. Материалът често се сравнява с черна дупка.

източник: Daily Mail

 

Най-черната сграда в света се появи на Олимпиадата
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder