Най-елегантният начин да пътувате из Франция


Това лято Belmond представя два нови плавателни съда на съществуващия си флот от пет. Проектирани от дизайнерката Инге Мур и базираната в Лондон Muza Lab, лодките (с маршрути от Страсбург до региона Шампан) се отличават с много елегантност и свежест. Дизайнът на плавателните съдове цели да предизвика носталгия, но и много релаксиращи изживяване. Всичко започва от една единствена лодка с плоско дъно, която първоначално е била построена за превоз на товари. Тя се е превърнала в луксозен кораб за пътници, които желаят бавна и живописна разходка.
„Когато мисля за лодки се сещам за филма „Шоколад“ и за прекрасните празници под дърветата“, обяснява Мур. Тя се е чувствала привлечена от романтичната природа, приказните канали сутрин, заобиколени от дървета и пътища за езда. „Пътуването по реката е бавно, но има движение.“ Баржите често са по-интимни по размер от типичните речни кораби за круиз.

За да усетите напълно атмосферата от плаването в провинцията, Мур и екипът й подбира специални дизайнерски материали така, че да са едновременно естествени и автентични за региона (люляци от района на Елзас, или божури в Шампан). Мебелите са подбрани да създават усещане за лекота и комфорт.

Общите помещения, които включват открита трапезария и зони за плуване и почивка, насърчават гостите да се отпуснат. Всяка лодка разполага с четири спални, а екипът на Мур добавя много прозорци и отвори, за да създаде атмосфера. Общите площи са с отворен план с  големи прозорци, а резултатът е серия от пространства, изпълнени със светлина. Малък басейн в носа на лодката е освежаващ акцент за лятната ваканция.

Лодките са изработени от стари кораби за зърно. Височините на тавана са много ограничени, тъй като височината на шлеповете е ограничена от мостовете по каналите, което означава, че трябва да бъдат създадени уникални пространства. Екипът на Мур не е работил по лодки преди, така че те са били отворени за идеи и експерименти.

„Това е чудесен начин да прекарате почивката си с приятели и семейство“, казва Мур. „Мисля, че пътуването променя хората и те искат по-автентични и интимни преживявания.“

Гари Франклин, вицепрезидент на „Trains & Cruises“ в Белмонд, казва, че пътуванията на барджа „Afloat in France“ са нараснали с 20% през последните 20 години.

Източник: Architectural Digest

Най-елегантният начин да пътувате из Франция
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder