Най-голямата „рамка на картина“ в света ще е в Дубай


Точно, когато решим, че Дубай няма с какво повече да ни изненада, изведнъж се оказва, че бъркаме дълбоко. Градът е известен като дом на някои от най-новаторските архитектурни шедьоври в света, но най-новият небостъргач със сигурност е един от най-живописните, които сме виждали.

„Дубайската рамка“, известна още като „най-голямата картина в света“, е правоъгълна структура висока 150 метра, чиято уникална форма очертава зашеметяваща гледка към растящия хоризонт на града, включително илюзорната Burj Khalifa. Това е най-новият дизайн, който заема мястото си сред престижното архитектурно портфолио на града, но проектът, макар и в своето начало, вече предизвика спор след като архитект обвини създателите, че са откраднали дизайна му.

„Дубайската рамка“ се намира в парк „Забеел“  и на невероятна височина от почти 150 метра като осигурява на посетителите зрелищна панорамна гледка към града. За целта посетителите трябва да застанат на мост с дължина от 93 метра, предназначен точно за любителите на красиви пейзажи. Уникалният небостъргач се очаква да привлече близо 2 милиона туристи годишно и с входна такса от 50 дирхама (приблизително 14,00 щ.д.) определено ще донесе още по-висок доход на града.

 

В златната рамка, посетителите ще се отправят към стъклена пешеходна пътека, където могат да се наслаждават на гледката към стария град Деира на север, а високите сгради се простират по протежение на прочутия път Шейх Зайед на юг. В музея на приземния етаж посетителите ще имат шанса да се включат в новаторско изложение, което следва дубайската трансформация от отдалечено рибарско селце до оживен град.

Източник: Inhabitat.com

Най-голямата „рамка на картина“ в света ще е в Дубай
Гласувайте за тази статия

placeholder