Детска градина – мечта


Кой би предположил, че най-готината детска градина в света се намира в Сидни, Австралия? Доста далеч, да, но по-важен е примерът и идеята, която тя дава на всички останали страни. Проектирана е от PAL Design, NUBO и се отличава с красиво пространство, много стратегически проектирано, което дава на децата най-доброто място за игра.

Детската градина с площ от 79 квадратни метра и е отворена и светла, благодарение на стената от големи стъклени прозорци. Интериорният дизайн се фокусира върху създаването на забавно и гъвкаво пространство, което е стимулиращо, безпроблемно осигуряващо достатъчно пространство за насърчаване на креативната и енергична игра. Според архитектите, районът е особено подходящ за деца в различните етапи на развитие и изучаване на околния свят. Цялостният дизайн е в минималистичен стил, който за премахва на ненужните мебели и оборудване. Това е достатъчно, за да накара децата да измислят собствени игри.

Детската градина разполага с обширна детска библиотека с кътчета за четене, зала за строителни игри и многобройни играчки за всички възрасти. Пространството дори разполага с кухненски бокс, който позволява на майстор готвачи да произвеждат разнообразие от здравословни ястия. И за онези моменти, когато на децата им трябва просто движение, има активна зона, която насърчава бягат, пускане по пързалки, катерене и др.

 

Детска градина – мечта
5 (100%) 1 глас(а)