Най-готината хотелска стая е под водата


Вече наистина може да спите сред рибите на дъното на морето благодарение на нов хотелски апартамент на остров на Малдивите. Първият по рода си хотелски апартамент, наречен Мурака, е двуетажна резиденция, която разполага с подводна дневна и спална зона. Гостите могат да бъдат заобиколени от красивите океански води и да видят от първа ръка морската дива природа. Една мисъл обаче може да ви държи будни през нощта – че акулите се движат около вас, но ако това не ви притеснява цената за Мурака започва от 50 000 долара на нощ.

Подводните вили, които се очаква да бъдат отворени през ноември 2018 г., ще бъдат първите по рода си в света. Докато други хотели имат подводни стаи, Muraka (което означава „корал“ на местния език на Малдивските острови) ще бъде първият, който ще бъде поставен в реални океански води вместо изкуствени аквариуми. Луксозният апартамент обхваща два етажа като горният етаж е плаващ над водите и приземният етаж е потънал на повече от 5 метра под океанската повърхност.

Апартаментът на две нива може да побере до девет души и включва фитнес зала, барбекю и бар. На последния етаж има две спални с големи всекидневни. На по-ниското ниво гостите могат да се любуват на околната среда на океана от подводни спалня, всекидневната и банята.

Източник: Inhabitat.com

Най-готината хотелска стая е под водата
Гласувайте за тази статия

placeholder