Най-луксозният бункер на света?


През последните няколко седмици социалните мрежи направо се побъркаха да говорят за Трета световна война, края на света, Северна Корея и САЩ, Русия и САЩ и т.н. Това ни навежда на мисълта, че хората живеят със страх за възможен апокалипсис и вероятно всеки се е замислял какво би направил в такъв случай. Разбира се, най-логичния избор е бункер. Но разликата от бункер до бункер е огромна.

Представяме ви един от най-луксозните бункери на света, който се намира в Джорджия, САЩ. Той струва 17.5 милиона долара и представлява преобразена военна база на армията на САЩ. Все пак това, което се предлага напълно оправдава високата сума.

Земята около убежището е близо 130 декара, на които има около 4000 метра жилищен капацитет, а стените са дебели по 1 метър. В бункера също така има въздушни филтри, лекарски кабинет, душове за обеззаразяване и CCTV система струваща 100 000 долара.

Бункерът може да издържи на 20 килотона ядрен взрив. Строен по време на Студената война през 1969 г. и е изцяло реновиран през 2012 г. В него в момента са поместени 4 просторни луксозни апартамента като всеки един от тях разполага с кухня, столова, две спални, хол и баня.

Източник: Bored Panda

Най-луксозният бункер на света?
Гласувайте за тази статия