Най-новата скулптура във Венеция е мост от ръце (снимки)


След монументалната си скулптура за Венецианското биенале през 2017 г., художникът Лоренцо Куин се завърна в града с още една феноменална работа. Този път Лоренцо построи шест чифта ръце, които се присъединиха към историческия Арсенал. На височина почти 15 метра и ширина 20 метра, структурата от ръце е издигната в чест на единството и е зашеметяващо допълнение към града, който е домакин на 58-то Венецианско биенале.

„Изграждането на мостове“ се състои от 6 отделни моста символизиращи: мъдрост, надежда, помощ, вяра, приятелство и любов. „В нумерологията, шест е числото на любовтта“, казва Лоренцо Куин.

„Работата ми във Венеция не завърши с Подкрепа, предишната ми скулптура,“ каза Лоренцо на Bored Panda. „Всъщност, това е трилогия. Подкрепата беше предназначена да ни насърчи да отворим очите си, а изграждането на мостове е да се предприемат действия и култури, обединяващи се за общо благо. Третата творба (която ще бъде разкрита след 2 години)… Е, просто ще трябва да изчакате и да видите, но мога да ви кажа, че няма да включва ръце. ”

„Инженерингът беше лудост“, казва Лоренцо. „Имахме малко време да променим дизайна, за да се впишем в новото място, дадено ни само 5 седмици преди откриването на творбата, но го направихме благодарение на невероятния екип.“

„Човешките ръце ме очароват, защото чрез тях аз мога да разпространявам много преки, универсални послания. Плюс това аз съм италианец, говорим с ръцете си.“, коментира още авторът.

Мястото за изграждане на мостовете е специално, въпреки че Лоренцо не е имал думата по този въпрос. Въпреки това, художникът казва, че се оказа правилно и дори се превърна в дестинация. „Интересно е също така, че в Арсенал са построили лодки, които са пътували по света и са открили търговията между Венеция и Далечния Изток, свързвайки културите.“

източник: Boredpanda.com

research symptoms