Направи си сам лятна лампа


Независимо дали става дума за плетени столове или за килими, обзавеждането с естествени влакна e много модерно през летния сезон навсякъде – дори и в осветлението. Но лампите носещи дъха на морския бриз всъщност излизат доста скъпо, защото се водят дизайнерски произведения. Но всички те приличат на раздърпана кошница, която просто сте обърнали наобратно. Дори дизайнерът Крис Блецер споделя, че за него по-добрия вариант винаги е „направи си сам“.


За да направите своята уникална дизайнерска лампа, първо ще се нуждаете от изтъкана кошница.Това е най-трудният момент от този проект – да се сдобиете с кошница, която ви се струва подходяща. Може да оглеждате магазини за дома, за мебели, за декорации, онлайн обяви втора ръка и др. Съветваме ви да гледате за голям панер, който да е лек, да има обем и да не е много плътен. Колкото по-лек е панера или кошницата, толкова по-добре.

Когато намерите най-хубавата за вас кошница, следващата стъпка е да пробиете дупка на нейното дъно. Не забравяйте, че трябва да премерите добре колко голяма да е дупката, така че да не се налага допълнителни действия.

Можете да подберете и кабел, който се включва директно в контакта, за да избегнете викането на електротехник.

Накрая, не забравяйте, че крушката, която ще подберете трябва да е от тези, които не се нагряват. Специално я подберете или питайте в магазина за такава.

Или може да използвате и своята стара сламена шапка.

Източник: ArchitecturalDigest

Направи си сам лятна лампа
Гласувайте за тази статия

placeholder