НЕК и Мини Марица-изток с нови шефове


 
Нови шефове имат от вчера две от най-големите енергийни предприятия – Националната електрическа компания и "Мини Марица-изток".
 
След като прие оставката на назначения временно като изпълнителен директор на НЕК Иво Левтеров, министърът на икономиката Делян Добрев назначи на негово място Крум Анастасов, който до вчера беше ръководител управление "Регулиран пазар" в компанията. Той има 21-годишен опит в сферата на енергетиката, десет от които е заемал ръководни постове. Анастасов е завършил "Електрически мрежи и централи" в ТУ София. Специализирал е икономика, мениджърски умения и лична ефективност в Центъра за професионално обучение към KPMG Advisor и EagleТs Flight Creative Training Exellence Inc. – Канада, както и бюджетиране в Нов български университет, пише Стандарт.
 
Теодор Дребов е новият изпълнителен директор на "Мини Марица-изток". До момента той е работил в дирекция "Природни ресурси и концесии" в МИЕТ. Новият шеф на най-големия ни минен комплекс е завършил "Технология на минното производство" в МГУ София през 1986 г. По време на професионалния си стаж е бил директор на държавните мини "Антрацит" и "Бобов дол", ръководил е различни направления в бившите Комитет по енергетика и Държавна агенция по енергетика и енергийни ресурси.

 

НЕК и Мини Марица-изток с нови шефове
Гласувайте за тази статия

Вашият коментар

placeholder