Невероятната къща от части на стари кораби


Когато архитект Джейсън Макленън не е зает с новия еко курорт на Леонардо Ди Каприо, край бреговете на Белиз, той се радва на невероятни гледки от пететажната си дървена къща. Вилата се намира на красивия остров Байнбридж в Сиатъл и е построена през 1978 г. Изградена е от рециклиран дървен материал и е оборудван с разнообразни корабни материали.

Къщата се състои от три спални, четири бани и се намира в уединение, заобиколена с гора от кедрови дървета. Домът е построен от неизвестен архитект, който е използвал дървени греди, които, според запознати, датират повече от 100 години.

Интериорът, вдъхновен от бохемския начин на живот, е добре осветен от изобилие от големи прозорци и капандури. Много от прозорците са изработени от стари прозорци, а разнообразните месингови дръжки са взети от стара ветроходна лодка. В интериорът са вплетени и множество красоти, отново сваляни от стари кораби.

Архитектурното студио на Макленан се намира на последния етаж, където използва гледката към природата на острова като вдъхновение за дизайна на неговите сгради. „Това е просто природен рай,“ каза той. „В дърветата всичко е сгушено, така че те са непокътнати и екосистемата е непокътната. Чувстваш, че си на специално място.“, допълва той.

Въпреки че интериорът на къщата е безспорно невероятен, определено външното пространство е сърцето на дома. Старинни градини обграждат откритите площи, които включват огромно барбекю, покрита трапезария и салон, езеро, овощна градина и дори баскетболно игрище. 

Източник: Inhabitat.com

Невероятната къща от части на стари кораби
1.5 (30%) 2 глас(а)

placeholder