Нов проект съживява градините на Вавилон


Френският арт колектив Les Machines de L’ile започва планове за изграждането на най-голямата висяща градина в света, която ще бъде в мащаба на висящите градини на Вавилон. Проектантският екип, базиран в Нант, понастоящем работи върху това, което наричат Tree of Heron – масивна интерактивна градина, която ще обхваща повече от 50 метра в диаметър и височина 35 метра. „Механичната менажерия“ ще покани гостите да се изкачат на клонит подобни на лабиринти и да се возят на един от двама механични чапли, които осигуряват изглед към околните части на Loire Valley.

Дървото на Херон, което понастоящем се строи на Loire Valley, всъщност е третата част от огромното художествено начинание, наречено „Машините на острова“, което творците започват през 2007 г. Вдъхновен от произведенията на Жул Верн и Леонардо да Винчи, артистичният проект включва The Grand Elephant и Машинната галерия, както и Carousel of Sea Worlds. Концепцията се върти около механична колекция от гигантски диви животни, които обикалят пейзажа на света.

Проектът ще включва голямо стоманено дърво, с тегло около 1500 тона и ширина 50 метра. Двадесет и два широки клона ще бъдат изградени като пешеходни пътеки, които ще бъдат достъпни от спираловидно стълбище вътре в дървото. Излизайки от вътрешността на различни височини, посетителите могат да разгледат многобройните зелени пътеки на дърветата, които създават буйна екосистема от висяща растителност.

На около 35 метра над върха на дърветата ще има две платформи, където посетителите могат да се изкачат на борда на две масивни чапли. Чаплите ще отведат пътниците на кръгово пътешествие, извисяващо се над голямото дърво и осигуряващо зашеметяващ 360-градусов изглед към долината на Лоара.

„Heron’s Tree“ е най-новата фаза в света на амбициозното изкуство, която е планирана за завършване през 2022 г. Проектът острува 35 милиона евро като се финансира частично с публични средства, но художественият екип зад проекта търси допълнително финансиране чрез кампания „Kickstarter“.

Изтопчник: Inhabitat.com

Нов проект съживява градините на Вавилон
Гласувайте за тази статия

placeholder