Нов протест в „Дружба“ заради презастрояване


Заради поредния опит за застрояване на зелена площ, жителите на столичния квартал „Дружба“ са готови за нови протести. Хората ще се съберат на протест на 27 юни от 7.30 часа в парка пред блок №105 в „Дружба“ 1. – това пише в отворено писмо до медиите изпратено от инициативния комитет на протеста.

Вече е стартирала и подписка за отчуждаването на частната собственост в парка между блоковете 105, 99, 125 и 108 СУ „Никола Беловеждов“ в квартал „Дружба“ 1.

Хората настояват паркът да бъде облагороден и поддържан и не искат в него да бъде изграждан 7-етажен блок, каквито са намеренията на частен инвеститор. До момента са събрани близо 1 000 подписа.

„Кварталът ни се презастроява с активното съдействие на кмета на район „Искър“ – Ивайло Цеков. Категорично сме против всякакво ново строителство с изключение на детски градини“, заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на „Дружба“ 2.

По повод исканията на гражданите общинският съветник Борис Цветков е отправил питане към столичния кмет Йорданка Фандъкова какви действия се предприемат и кога ще се премине към отчуждителни процедури.

Агенция КРОСС

Нов протест в „Дружба“ заради презастрояване
Гласувайте за тази статия

placeholder