Нов живот на 8 квадрата


Дий Уилямс построила сама собствения си дом от стар фургон. След прекаран инфаркт на 40 години и диагностицирана със сериозно сърдечно заболяване, решила да промени живота си, да се откаже от излишното, да промени мащаба и да се наслади на оставащото ѝ време. Разделила се с 30-годишната ипотека и притесненията с поддръжката на жилището си с 3 спални и продала имота си. Купила стар фургон, изготвила план за реконструирането му в дом и започнала работа изграждането на новия си дом от 8 квадратни метра.

2

Дий в началото на строежа

2.1

12

Прозорците от стара църква са от антиквариат

11

Звънчетата са от фермата, в която е израснала Дий

 

Днес жилището на Дий е паркирано в задния двор на нейни приятели. Няма течаща вода, а соларни панели осигуряват достатъчно електричество.

8

 

4

6

Всичко, което притежава са 305 вещи – ако това Ви се струва много, пребройте само вилиците и лъжиците в кухнята си.

5

7

7.1

Кухненската мивка

7.2

Макар да няма течаща вода, в къщата на Дий има всичко необходимо

Известно време пътувала с дома си и посещавала различни уъркшопове, но сега пътува по-малко. Домът ѝ е любимо място за децата на приятелите, за които малката къщичка е голяма къща за игра.

10

Оливър, синът на приятелите на Дий, гледа през прозореца на спалнята

Е, 8-те квадратни метра имат и своите ограничения – когато братът на Дий я посещава, едва се намира място за раницата му.

5.1

Дий е наясно, че сърдечното ѝ заболяване не е преодоляно, затова живее и се радва с цялото си сърце на всеки ден. В книгата си „Big Tiny“ тя описва преживяванията си. „Лесно е да пропуснеш случващото се навън, когато живееш в голяма къща. Днес се чувствам по-близо до природата, животът ми е по-лесен и с по-малко притеснения.“

9

Дий и Оливър се занимават с градинката в двора

Битие на 8 кв. м със сигурност не е за всеки, но пък животът на Дий е показател, че да намалиш притежанията си не убива, защото не те са това, което ни прави щастливи. И живи.

 

 

Нов живот на 8 квадрата
5 (100%) 7 глас(а)