Нова 3D къща се строи за по-малко от ден (видео)


Един милиард души на Земята нямат достъп до адекватно жилище, но това може да се промени, ако ICON и New Story успеят с тяхната мисия. Те са намерили начин да отпечатват триизмерни къщи с площ от 55 до 75 квадратни метра за 4 000 долара в рамките на един ден, а наскоро представиха „първия разрешен, триизмерен дом в Америка“.

Остин, Тексас вече може да претендира за първата разрешена за живот 3D-отпечатана къща в САЩ. За да построи къщата, ICON разработва мобилен 3D принтер наречен Vulcan, който е проектиран да работи в условия, при които захранването не е надеждно и питейната вода не е лесно достъпна.

Триизмерният печат предлага няколко предимства пред традиционните методи за строителство. „С 3D печат не само имате непрекъснат термична обработка, висока топлинна маса и почти нулеви отпадъци, но разполагате и с добра скорост, много по-широка палета за проектиране, еластичност на следващото ниво и възможност за огромен скок в достъпността. Това не е просто с 10% по-добро, това е 10 пъти по-добро. „, заяви съоснователят на ICON Джейсън Балард.

New Story казат, че ще отпечатат първият квартал в Ел Салвадор и след това ще пробват и други места. В момента набират пари, за да финансират строителството на 100 дома, както и на следващата фаза на научноизследователска дейност. Първото семейство, което може да се премести в своята 3D отпечатана къща, ще бъде във второто или третото тримесечие на 2019 г. Разходите за поддръжка на тези жилища ще са минимални.

Източник: Inhabitat.com

Нова 3D къща се строи за по-малко от ден (видео)
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder