Нова идея за седалки променя начина, по който летим


 

Лондонското студио PearsonLloyd представи концепция за самолетни седалки, която ще даде повече пространство на пътниците, летящи в икономична класа.

Концепцията е част от текущ изследователски проект за това как може да се подобри седенето в самолетите, които дават много ограничено пространство на пътниците с нискотерифни полети.

„Иновациите във въздухоплаването са насочени основно към скъпата бизнес класа. Нашето намерение в този проект е да осветим по-трудната, но по-демократична среда на пътуванията във втора класа“, каза директорът Том Лойд пред dezeen.

„В този дизайн ние експериментирахме с малки промени в оформлението на седалката, за да подобрим усещането за пространство на всеки пътник и ергономичното положение на самата седалка.“, допълва той.

Седалките, които бяха визуализирани от лондонското студио за дигитално възпроизвеждане Neutral Digital, бяха създадени, за да бъдат тънки и ще бъдат конструирани с вътрешна структура от въглеродни влакна. Самите седалки ще бъдат облицовани с пяна,покрита с тъкан, която е изработена от рециклирана вълна в два цвята сиво и с оранжева обшивка.

Според дизайнерския екип, ключовото подобрение на стандартната седалка се прави чрез отделяне на облегалката за глава от стола, за да се подобри усещането за видимост.

Задната част на всяка от седалките ще бъде покрита с рециклирана пластмаса, изработена от слънчогледови семки с алуминиеви елементи направени от рециклирани самолети. Заедно с екрана, структурата на гърба ще съдържа маса, която се разгъва и се разгъва странично, за да увеличи максимално размера си.

Две отделения за съхранение ще бъдат включени, за да се намали движението в кабината като се позволи на пътниците да съхраняват всички елементи, от които се нуждаят за полета.

Източник: Dezeen

Нова идея за седалки променя начина, по който летим
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder