Нова офисна сграда е открита на бул.“Черни връх“

Сградата е дело на архитектите от "Ваника 2"


Нова офисна сграда на столичния бул. „Черни връх“ бе официално открита и вече функционира. Сградата е дело на архитектурнио студио „Ваника 2“ ООД, а фирмата възложител е „АСМ 2“ ЕООД с основна дейност в областта на доставка и сервизно обслужване на прецизна аналитична и измервателна апаратура и обучения за използването й.

Първоначалната цел на проектантът и възложителят била да се изгради фасада, която да отличи офисната сграда  от околното застрояване със своя активен цвят и преливащ вертикален растер. Това са постигнали с облицовка от цветни фиброциментни плоскости на швейцарската фирма Swisspearl®, представляван от „А Плюс Солушънс” ООД.

Остъклената окачена фасада и сивата метална облицовка на задната фасада осигуряват неутрален фон за цветовете „Coral” по фасада. Изцяло стъклените парапети и козирки  с уникална гледка към София и Витоша целят олекотяване на сградата и минимална намеса в единната цветна визия.

Офисната сграда, с обща площ 2220 м2 се състои от три обема, разместени стъпаловидно в план и височина, с общо пет надземни нива и сутерен.

Нова офисна сграда е открита на бул.“Черни връх“
3 (60%) 2 глас(а)