Новата мода: оголени тръби в интериора (снимки)


Въпреки че винаги са били функционални, естетиката на тръбите започва да бъде оценявана чак сека. Медни, месингови, черни и поцинковани стоманени тръби са новият хит в дизайна. Сега, вместо да ги крият, дизайнерите поставят тръбите на видно място в дизайна на дома и се използват и в други приложения. Всичко това може само да ни радва, защото е доста по-практично тръбите да не са вкопани в стената. Все пак всяка една смяна или ремонт изискват разбиване на стените, което е доста по-болезнено, отколкото ако можеха росто да се ремонтират отвън.

„Изложените тръби могат да бъдат истинско удоволствие в дома ви“, смята Карла Мункастър, собственик и креативен директор на Urban Grain Interiors Limited. „Всъщност, дизайнерите все по-често слагат тръби и проводницина повърхността в промишлени интериори, вместо да ги погребват под мазилка“, добавя тя.

„Ако имате ретро тръби, те без съмнение ще бъдат покрити с много боя“, обяснява тя. „Предишните жители сигурно ще са се опитали да ги скрият и да ги съчетаят със стените – но сега е напълно нормално и готино да ги покажете.“

Това не е единствената нова тенденция. „Вместо“ по-малко е повече, „днешната тенденция е“ повече е повече. „Така че когато говорим за кабели, вместо да се прибират по няколко кабела в една тръба, може за всеки кабел да си има отделна тръба и да се създава модели с тръбите“, казва дизайнера. „Изглежда наистина впечатляващо, смело и графично.“

Важно е да се уверите, че правилно планирате оформлението си. „Линиите трябва да са чисти и еднакво разположени  под ъгъл – те са толкова поразителни, че всяка нечистота ще бъде забелязана и естетиката ще бъде разрушена“, казва Мункастър. Тя предупреждава да не се правят многобройни тръби в няколко различни посоки, тъй като това е неприятно за окото.

„Ако искате елегантно и минималистично усещане, насочете се към по-тънки тръби; за смели изявления, спрете се на дебели тръби и фитинги, ”казва Мункастър.

 

Източник: Freshome.com

research symptoms