Нови тапи в центъра на София заради строежа на метрото


Влизат в сила промени в движението заради строителството на третия метродиаметър в участъка от ул. „Св. Георги Софийски“ до бул. „Васил Левски“, съобщиха от Центъра за градска мобилност.
От 00:00 часа на 10 януари до 24:00 часа на 10 юли т. г. се въвеждат следните промени:

1. Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ между бул. „Витоша“ и ул. „Цар Самуил“. Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по южното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ в посочения участък в посока бул. „Христо Ботев“.

2. Забранява се влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Хан Крум“. Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по северното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ в посочения участък в посока бул. „Витоша“.

3. Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. „Васил Левски“ между ул. „Проф. Н.Михайлов“ и ул. „Граф Игнатиев“. Движението ще се извършва еднопосочно в три пътни ленти по южното пътно платно на бул. „Васил Левски“ в посочения участък в посока ул. „Граф Игнатиев“.

4. Ще се обърне посоката на движение на ул. „Цар Самуил“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Хан Аспарух“ към бул. „Патриарх Евтимий“.

5. В транспортния тунел под НДК движението на ППС в посока бул. „България“ ще се извършва върху трасето на трамвайната линия.
6. Забранява се престоят и паркирането на ППС, както следва:

– по бул. „Патриарх Евтимий“ между бул. „Витоша“ и ул. „Цар Самуил“ – северна страна;

– по бул. „Патриарх Евтимий“ между бул. „Витоша“ и ул. „Княз Борис I“ – южна страна;

– по бул. „Патриарх Евтимий“ на 30м след ул. „Княз Борис I“ в посока бул. „Христо Ботев“ – южна страна;

– по бул. „Патриарх Евтимий“ между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Хан Крум“ – южна страна;

За посочените участъци в т. 6 се закриват и местата за почасово платено паркиране „Синя зона“.

Агенция Кроссв

Нови тапи в центъра на София заради строежа на метрото
Гласувайте за тази статия

placeholder