Новият хит за почивка е луксозен хеликоптер-хотел


Вчера ви разказахме за приказни и луксозни дървесни къщички, които могат да предложат незабравими мигове през лятото. Днес сме ви приготвили нещо още по-нестандартно – хеликоптер-хотел. Това се води за следващата голяма тенденция в луксозния хотелиерски сектор. Helicopter Glamping е преустроен хеликоптер Royal Navy ZA127 Sea King в една много уникална хотелска стая. Легло  е поставена в опашката, уютен кът за сядане е разположен в пилотската кабина.

Хеликоптерът е запазен с много от оригиналните му части, като същевременно предлага съвременен и модерен интериор. Разположен в зелените ниви на Стърлинг, Шотландия, хеликоптерът е добре изолиран, за да се гарантира, че пространството остава хладно през летните месеци и топло през зимата. Бялата дървена ламперия покрива стените, за да подобри вътрешното усещане. Добавени са и допълнителни врати и прозорци, за да осигурят естествена светлина и въздушна циркулация.

Луксозният хотел предлага място за семейство от пет души, като един щастлив „пътник“ пребивава в единичното легло, разположено в опашката на хеликоптера. Хотелската стая е оборудвана с мини кухненски бокс с плотове от неръждаема стомана и „плаващи“ дървени стелажи. Най-луксозното място в хеликоптерния хотел обаче несъмнено е пилотската кабина, пълна с оригиналната си техника, но превърната в уютен кът за сядане. Там впечатление веднага правят въртящите се седалки и маса, изработена от стар капак на резервоара за гориво. Големият прозорец предлага на гостите красива панорамна гледка към зеления пейзаж на Стърлинг.

Източник: Inhabitat.com

research symptoms