Новият парк в Бухово е готов


Детска площадка, кът за отдих, сцена за културни събития на открито, маси за шах, пейки и алеи са разположени на площ от около 18 декара в новия парк в Бухово. Днес във връзка с празника на пролетта в парка са организирани спортни и културни събития. Завърши цялостната реконструкция на първия етап от парка, която е на площ от около 18 дка.
Предвиждаме и разширение с втори етап, в който ще се наблегне на спортни дейности, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка.

 С проекта се извършва изграждане на 3000 кв.м алейна мрежа, поливна система, парково осветление с 64 високи осветителни тела и видеонаблюдение. Направени са и кътове за игра с 3 приказни къщички. Паркът е ограден с предпазна декоративна ограда. С дървени перголи са оформени площадки и беседки.
Предвиждаме да започне работа по ремонта на площад „България“, което се очаква към началото на юни. Провежда се и процедури за първи етап от парк „Въртопо“. До края на април се предвижда да бъде обявена обществена поръчка за ремонта на „Западен парк“. Разглеждат се и проекти за възстановяване на междублокови пространства в различни райони на София.

Източник: Столична община

Новият парк в Бухово е готов
Гласувайте за тази статия