Нпретенциозен интериор с тухли и дърво


Nimtim Architects завърши разширение, наречено Hive House в южната част на Лондон, с червени тухлени стени, които допълват откритата геометрична дървена конструкция вътре. Студиото реконфигурира съществуващия приземен етаж на къща подобрявайки връзката между интериора и дългата тясна задна градина.

Оригиналният етаж включваше малка всекидневна, толкова голяма трапезария и кухня. Клиентите на Nimtim Architects искаха пространствата да бъдат по-удобни за живеене за семейство, както и достатъчно гъвкави, за да могат всички да имат място за себе си.

Проектът се фокусира върху подобряване на съществуващото оформление и смяна на непривлекателна и неефективна оранжерия с  допълнение, съдържащо нова кухня, трапезария и дневна. „Разгледахме начините за структурно отваряне на пространствата, които съществуват в главната къща и ги свързваме с разширението по дискретен начин, така че да не се чувстват като отделни пространства“, каза архитектът Тим ​​О’Калаган пред Dezeen.

Новото допълнение отговаря на съществуващите разширения от всяка страна и е предназначено да минимизира въздействието върху съседите. Скромният бюджет в крайна сметка определи избора на материали и строителни техники използвани в целия проект, които допринасят за дизайн, който архитектите Nimtim описаха като „непретенциозен, но материално и пространствено богат“.

Изложената структура от шперплат спомогна за намаляване на разходите и функциите на стоманените конструкции както за структурата, така и за вътрешното съхранение. Тази рамка е облечена в обшивка от червена тухла, която съответства на зидария, намираща се на предната част на терасата и добавя здравина, когато е необходимо.

„Искахме да бъдем възможно най-честни за това, което прави всеки елемент и материал“, обясни О’Калаган, който ръководи проекта. „На едната стена трябваше да използваме тухли за пожарна безопасност и други причини, затова оставихме да бъдат изложени на открито. Направихме същото и с дървената конструкция, оставяйки я да се превърне в нещо самостоятелно.“

Източник: Dezeen

 

Нпретенциозен интериор с тухли и дърво
Гласувайте за тази статия

placeholder