Няколко смели идеи за мултифункционални пространства


В ерата на домовете с отворен план и мобилните електронни устройства, интериорните проекти включват все повече многофункционални стаи. Кухните с острови стават както трапезария, както и работни места. Офисите се ползват като като спални за гости. Поради ограниченото пространство, някои по-малки къщи изискват добро комбиниране и  функционалност на стаята. Търсите вдъхновение за създаването на собствена мултифункционална стая? По-долу са някои от любимите ни примери.

Вана в спалнята

Поставянето на вана в малко пространство може да бъде предизвикателство, но понякога просто имате нужда да се отпуснете в топла ванаЗа да отговорят на тези нужди, някои предприемчиви дизайнери безгрижно поставят ваната в спалнята. Чудите се дали това не пречи на външния вид на спалнята, който ви накара да се чувствате все едно спите в банята? Това е доста лесно за предотвратяване с някои умни дизайнерски решения. Има няколко начина за визуално разстояние от леглото до ваната, което прави пространството изглежда логично и добре оформено.

 

Офис в трапезарията/хола/кухнята

Домашните офиси са доста пипкава работа и често се разпиляват в пространството. Но има нещо, което ги кара да придават по-луксозно усещане на къщата, вероятно поради убеждението, че домашните офиси са запазени за хора с много стаи и спални. Тези многофункционални стаи доказват, че не е нужно да живеете в имение, за да имате домашен офис. С малко творческа организация,почти всяко пространство може да бъде домашен офис. 

Вътрешни пространства за игра

Комбинацията места за игра в други части на дома е нова тенденция в дизайна на дома. Най-често срещаната, разбира се, е спалнята на детето. Но могат да се използват и други области. Разполагането на специфично място за игра на дете е добра опция за райони в градовете, където не е  безопасно за детето да е навън, където времето е лошо през по-голяматачаст от годината или случаите, в които опциите заигра на открито са ограничени поради други условия, като например алергии. По-долу са няколко творчески идеи за внасяне на детската площадка вътре.

Трапезария и кухня в едно

Един от най-лесните начини за създаване на многофункционални стаи е да се събере кухня с трапезария. Тъй като плановете за отворени етажи стават все по-популярни, хората не искат трапезарията да бъде отделена в собствена стая. Те искат да могат да готвят и да общуват. В пространствата по-долу се използва чудесно съчетаването на кухненското пространство и мястото за хранене в една стая. Това е особено добра идея за малки пространства, тъй като намалява нуждата от друга цяла отделна стая. Също така означава, че никой не е изолиран при готвене.

Сгъваема спалня

Ако живеете в наистина малко пространство, ще трябва да сте креативни с начина си на сън. Леглата заемат много място в малка всекидневна. За щастие сгъваемите легла означават, че можете да поставите спалня навсякъде, създавайки наистина многофункционална стая. Вместо да се чувствате, че сте в претъпкано пространство, идеите по-долу ще ви дадат представа за нова подредба. Леглата се сгъстяват в безпрепятствени шкафове. Съчетават и някои пространства, които не бихте помислили за комбиниране.

 

Източник: Freshome.com

Няколко смели идеи за мултифункционални пространства
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder