Офис е вдъхновен от крилата на пеперуда


Valerie Schweitzer Architects завършиха дизайна на малко светилище за творчество и размисъл в Уестпорт, Кънектикът. Вдъхновено отчасти от затварянето на крилете на пеперудата, това художествено ателие е голямо 32,5 квадратни метра и представлява частен офис към семеен дом.

„Като стръкове, изникнали от земята, ъгловите панели на студиото, облицовани с циментова замазка и рециклиран тик, придават едновременно примитивно и футуристично усещане“, каза архитектът.

„Благодарение на прозореца на тавана и тесните прозорци по стените , се създава силно усещане за неприкосновеност на личния живот като скрит от останалата част на света. Изгледът към променящото се небе и светлината създават оптимално пространство за отражение по време на артистичната работа. “

Интериорът може да изглежда малък, но предлага всичко, от което се нуждае артистът. Тук има много място за офис и дори за половин баня.

Енергийно ефективните елементи на проекта включват бетонни настилки с вградени лъчисти тръби за топлина, както и кръстосана вентилационна система, постигната чрез внимателно разположени прозорци, които улавят бриза.

 

Източник: Freshhome.com

Офис е вдъхновен от крилата на пеперуда
Гласувайте за тази статия

placeholder