Офис за щастливи хора


Крис Морлинг е британски предприемач и решава да реновира изцяло исторически замък, който да бъде превърнат в квартира на неговата компания. Така той се оглежда за дизайнер с нестандартно мислене и визия иии… изглежда попада на точния човек. Дизайнерът  Laurence Llewelyn-Bowen се нагърбва с тежката задача да преобрази старата сграда, която е „грозна, негостоприемна и скучна“.

Резултатът е много живо и цветно място. Викторианският замък изведнъж се изпълва сцветове и странни дизайнерски решения. Тоалетните са вдъхновени от рок групата Rolling Stone, кино в духа на „Междузвездни войни“ и зала за срещи, която имитира ледена пещера с пингвини. Всичко това е с цел да се осигури комфорт на работещите и те да се чувстват щастливи в тази ярка обстановка.

Всяка стая носи различно усещане, особено предназначените за общи събрания, например библиотеката в старинен стил, или вертикална цветна градина за любителите на природата – 92 квадрата офис за щастливци.

„Целта бе да превърнем това чудесно място в място за продуктивна работа. Това, което направихме е да направим дизайн, според нуждите на екипа. Някои хора предпочитат да седят прави докато работят, други искат да са сами. Накрая всичко се свежда до това да направиш място, в което да се чувстваш комфортно“, казва собственикът.

 

Офис за щастливи хора
Гласувайте за тази статия