Огромна телена сграда впечатли света


Италианският художник Едоардо Трезолди разкри най-голямата си инсталация на тазгодишния Coachella, годишен музикален фестивал в Индио, Калифорния. Построен по образец на неокласическата и барокова архитектура, Etherea се състои от три масивни, специфични за обекта телени мрежи, конструирани да не закриват небето и калифорнийския пейзаж, които са важбна част от инсталацията.

Построен изцяло от телени мрежи, Etherea се състои от три визуално идентични структури, които варират само по размер, най-високата от които е 21 метра. Прозрачността на ефимерната инсталация създава оптичен ефект, който насърчава съзерцаването на връзката между човека и небето.

„С преминаването от макроикономическа реалност към ограничена, човешкото тяло става ключ към четенето, откриването, измерването и преживяването на реалността, точно като самата архитектура. Аналогията между човека, архитектурата и заобикалящата го среда е окончателно установена. „, казва художникът. Инсталацията е осветена през нощта в различни цветове, за да създаде небеста светлина в пустинята Индио и сега ще бъде разглобена, когато фестивалът приключи.

Източник: Inhabitat.com

Огромна телена сграда впечатли света
Гласувайте за тази статия

placeholder