От Амстердам до Франкфурт с Hyperloop


Грандиозната визия на проекта Hyperloop, която един ден ще свърже Амстердам и Франкфурт, бе официално разкрита. Hyperloop използва магнитно задвижвани капсули за пътници във вакуумна тръба, за да ускори до над 650 км/ч и драстично намалява времето за пътуване. Тази технология е зародена благодарение на основателя на Тесла и SpaceX, Илон Мъск. Архитектурата е силно повлияна от начина на транспорт, особено когато технологията е изключително футуристична. Многобройни архитектурни фирми проектират Hyperloops, сред които Fr-EE и BIG.

Royal Schiphol Group обяви, че ще работи с Hardt, технологична компания от Европа. Hardt е известна със своята специализация в развитието на Hyperloop. Royal Schiphol Group и Hardt  ще работят по проучванета, за да реализират заедно връзката Hyperloop между двата града. Предложеният маршрут се простира на 450 километра, от летище Шипхол във Франкфурт до Амстердам. Този начин на пътуване ще позволи на хората да отидат между двата града за 50 минути. Royal Schipol Group иска да разработи екологична опция за 2 милиона пътници, пътуващи всяка година между Амстердам и Франкфурт. Те се надяват с въвеждането на Hyperloop да намалят замърсяването на CO2 с 83 690 тона всяка година.

Дизайнът на станцията Hyperloop, „Station of the Future“ бе обявен от UNStudio Futures Team (UNSFutures) на първото издание на HyperSummit. Предложената технология ще бъде захранвана от слънчеви панели и няма да генерира никакви звукови или екологични емисии. Технологията може да произведе необходимата енергия, за да се захрани. Тя ще да бъде първата електрическа транспортна система със 100% безопасно транспортиране на голям брой пътници от град до град с безпрецедентна скорост и време за пътуване.

Бен Ван Беркел, главният архитект на UNStudio, казва, че „Hyperloop не само е реалистична и жизнеспособна алтернатива на летенето, но и ще революционизира пътуването. Той ще осигури изключително бързо време за пътуване с директни връзки между градовете, което ще даде възможност за напълно нови начини на работа и прекарване на свободното време, което от своя страна ще доведе до множество икономически, екологични и познавателни ползи. “

Мрежата е разработена така, че да обслужва както една високоскоростна мрежа, така и повече регионални мрежи. Последната трябва да свързва останалата част на града, като градските райони и важните станции и гари към ултра-високоскоростната мрежа. Платформите са по-скоро извити, отколкото правоъгълни, за да позволят на модулите да изпълняват различни функции – като например проверка на багаж, докинг за велосипеди, грижи за децата или мини паркове.

Източник: .arch2o.com

От Амстердам до Франкфурт с Hyperloop
Гласувайте за тази статия

placeholder