От днес движението по бул.“Тодор Каблешков“ е пуснато


От днес в движение е пуснато разширението на бул.“Тодор Каблешков“ от ул.“Братя Бъкстон“ до магазин „Кауфланд“. Довършителните дейности по тротоарите, обаче ще продължат. За следващата година ще остане ремонта на кръстовището с бул.“Цар Борис Трети“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на булеварда заедно със заместник-кмета по транспорт Евгени Крусев.

Цялостната реконструкция на бул.“Тодор Каблешков“ промени булеварда от две на четири ленти, изградени са нови инженерни мрежи, тротоари, осветление, реконструиран е мост. Обектите са в процес на изпълнение, но пускаме движението, за да се облекчи трафика, каза също кметът Фандъкова. От 18 ноември пускаме движението и по бул.“Дондуков“ до бул.“Васил Левски“, като до края на месеца ще продължат довършителни дейности по тротоари, изчистване на детайли. До края на седмицата ще бъде пуснато и движението по втория участък от бул.“Монтевидео“ от ул.“Акад.Константин Пешев“ до ул.“Народно хоро“.

До средата на декември ще остане да се работи бул.“Монтевидео“ до ул. „Боряна“. Кметът Фандъкова посочи също, че продължава работата по площада пред Народния дворец на културата, като на изпълнителя са възложени допълнителни дейности. Ще се изпълняват допълнителни облицовки на стълбишни клетки и елемент към парапета, с цел по голямо удобство за хората. Тези дейности не бяха включени в проекта. Възложихме допълнително да се изпълнят тези елементи. Работата ще продължи до края на месеца, каза Фандъкова.

източник: Столична Община

От днес движението по бул.“Тодор Каблешков“ е пуснато
Гласувайте за тази статия

placeholder