Откриват завод за палети в Технологичен парк Монтана


Швейцарското дружество „Палемонтех“ ЕООД построи собствена производствена база в Технологичния парк на град Монтана. То е специализирано в производство на метални и мрежести палети.

Заводът е с първоначална застроена площ от над 5600 кв. м. върху собствен терен от 30 дка. Размерът на инвестицията е 6 милиона лева като се очаква чрез нея да бъдат разкрити близо 100 работни места. Производствената база ще бъде официално открита утре – на 18 март.

Строителството е реализирано от столичната фирма „Мират Груп“. Консултант на проекта е фирма „Строителен стандарт“ ЕООД с управител инж. Емил Тодоров. Проектът е на фирма „Ваника 2“ ООД с ръководител на колектива арх.Красимир Джеджев и арх.Георги Петров.

Предприятието включва производствено-складова част с площ 4506 кв. м и административно-битов блок – 1136 кв. м. Сградите са ситуирани така, че дават възможност за бъдещо разширение на обекта. Подходът е от главен път Монтана – Лом. На площадката са предвидени необходимите зони за маневриране на товарни камиони и за паркиране на над 50 броя леки коли.


Административно-битовият блок е на два етажа, с монолитна стоманобетонова конструкция. Тук са разположени рецепция, офиси, изложбена и заседателна зали, стая за почивка и хранене на персонала и битови помещения.


Производствено-складовата част включва хале и склад за готова продукция. Халето е със стоманена конструкция, двукорабно, еднопространствено, с преобладаващо покривно остъкляване и мостов кран по цялата си дължина

„Палемонтех“ ЕООД е собственост на швейцарска Max Urech Lager-und Fördertechnik. Чрез новата си производствена база българското дружество ще търси разрастване на своя пазар в цяла Европа.

Първата копка на завода беше направена на 18 февруари 2016, с присъствието на заместник-министърът на икономиката Любен Петров, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел, както и представители на българския и швейцарския бизнес.

Откриват завод за палети в Технологичен парк Монтана
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder