Първата в света плаваща кухня


Отишли сте на морето и искате да се позабавлявате във водата. Независимо дали сте на джет, на водно колело или сте си наели лодка за деня, то все някога ще огладнеете. Доста неприятно ще е ако трябва да биете целият този път до сушата и да си прекъсвате изживяването. В Дубай, обаче, са измислили решение за това неудобство – плаващата кухня! Дизайнерското студио AADS (Aquatic Architects Design Studio)  измисля Aqua Pod, която се очаква да заработи още този месец.

Aqua Pod копира идеята от будките за храна покрай плажовете. Плаващата структура ще улесни тези, които са потопени в морски занимания. Основателят на AADS Ахмад Юсуф казва пред „Гълф Нюз“, че има две потенциални системи за поръчване. Единият вариант е джет да разнася знаменца до близки лодки и яхти и когато някой иска да направи поръчка, ще вдига флага. Доставката на джет ще взима поръчки и ще достави храна. Във вторият вариант хората могат да се качат до плаващата кухня, за да подадат своята поръчка, но тази схема ще работи само за малки плавателни съдове.

Менюто на кухнята ще включва сандвичи, бургери, пица и десерти. Плаващата кухня ще се захранва от електричество, а на дъното ще има вградена система, която позволява да събира боклуци в морето. Така че, дори ако има някой неразумен човек, който изхвърли боклука си в морето, Aqua Pod може да събере всички тези отпадъци в един от резервоарите си и след това да ги изхвърли на подходящите места за това.

Източник: Inhabitat.com

Първата в света плаваща кухня
Гласувайте за тази статия

placeholder