Първото в България изложение на електромобили


При огромен интерес стартира първото в България изложение на електромобили и други технологии на бъдещето. ELECTRO MOBILITY EXPO 2018, което беше открито в четвъртък под егидата на министъра на околната среда и водите Нено Димов, събра в Sofia Ring Mall световните и българските визионери в индустрията и феновете на новаторските машини.

От четвъртък до неделя в коридорите на Sofia Ring Mall са „паркирали“ всички хитови електромобили, присъстващи на българския пазар, както и няколко модела, които правят своята премиера у нас. На ELECTRO MOBILITY EXPO, освен леки и лекотоварни коли, могат да се видят също мотопеди и велосипеди с електрическо задвижване.

Своите електрически модели са изложили общо 18 компании, сред които „Хюндай“, „Нисан“, „Ягуар“, „Фолксваген“, КИА, „Рено“ и други.

Един от големите хитове на изложението в Sofia Ring Mall очаквано стана „Тесла“ S 75D, модел 2018. Сред експонатите е и най-продаваният електромобил в Европа – „Нисан Лийф“. Интерес предизвиква и първият изцяло електрически автомобил в историята на „Ягуар“ – I-PACE.

В рамките на ELECTRO MOBILITY EXPO се състоя и конференция, на която производители и експерти дискутираха възможностите за развитие на електромобилността в България, на зарядната инфраструктура и възможностите за производство на електро модели в България.

Сред най-приятните изненади за посетителите е възможността за тестдрайв на някои от „колите на бъдещето“, както и атрактивни демонстрации и награди, подготвени от изложителите.

ELECTRO MOBILITY EXPO е поредното събитие, с което Sofia Ring Mall затвърждава имиджа си на любима на столичани локация, в която постоянно се случват ексклузивни събития, предоставящи неповторими преживявания на клиентите.

Първото в България изложение на електромобили ще продължи до неделя, 16 септември включително, а входът е безплатен. Още подробности за ELECTRO MOBILITY EXPO можете да научите на https://www.facebook.com/events/260894967985284/

Първото в България изложение на електромобили
Гласувайте за тази статия

placeholder