Информационен блок: вода, ремонти, ток

Пътищата по Черноморието не са готови за засиления трафик

Увеличават се катастрофите в районите Бургас и Варна


Пътищата по Черноморието не са готови да посрещнат увеличения трафик през летния сезон. Това каза за Радио „Фокус” Манол Тодоров, национален координатор на Сдружение „SOS-ПТП”. Той посочи, че през летния сезон се увеличават катастрофите главно в районите Бургас и Варна, защото идват много туристи, а пътищата не са готови да поемат такъв трафик от автомобили.

„Най-простият пример е пътят Бургас- Варна, който в никакъв случай не е път готов да поеме трафика от автомобили, който минава оттам през летния сезон”, посочи той. По думите му до някаква степен отсечката Бургас- Созопол е добър пример, за това, че когато пътят е четирилентов, дори и да има ПТП-та те не са с челни удари.

„При челен удар вероятността за смърт е много голяма, а когато ударите не са челни не са толкова тежки”, обясни Тодоров. Той допълни, че другата причина за тежките пътни инциденти е възпитанието на българският шофьор. Според Тодоров българите не спазват правилата за движение по пътищата у нас, както правят, когато шофират в и чужбина.

Пътищата по Черноморието не са готови за засиления трафик
Гласувайте за тази статия

placeholder