Пътят край Своге е некачествено ремонтиран


Пътят, на който стана трагичната катастрофа край Своге, е бил ремонтиран през 2016 г. от фирма „Трейс“. Това докладва на срещата при премиера регионалният министър Николай Нанков.
В последствие обаче било установено, че ремонтът е некачествен и започнала дълга кореспонденция за корекция на извършените дейност на пътя между Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и фирмата изпълнител.
По информация на БНТ износващият пласт на асфалтовата покривка не е бил с нужната грапавост, за да се осигури добро сцепление на гумите на превозните средства.
Докладвано е за контрола, който е извършен от Министерството на вътрешните работи и върху участъка, на който стана катастрофата край Своге, и в по-широк периметър на пътните произшествия. Това съобщи след извънредното заседание в Министерския съвет вътрешният министър Валентин Радев.
„Установихме, че там са правени доста предписания – 4 или 5 на брой. Уточнява се какви – към пътя към обстановката, към контролните органи. Част от тези предписания са взети предвид, други – не“, поясни той.

Агенция КРОСС

Пътят край Своге е некачествено ремонтиран
Гласувайте за тази статия

placeholder