Плаваща сглобяема вила пътува с вас (видео)


Руската фирма BIO-architects наскоро представи най-новата си модерна модулна кабина, която плава във вода. Къщата DD16 е била сглобена и след това е пусната в езеро край Москва. тя е проектиран за плаване навътре във водоемите и е достатъчно лека, за да представлява стабилно място за отдих, дори и през зимата. Също така вилата събира слънчева енергия за електричество, извлича прясна вода от езерото и използва тоалетна за компостиране на отпадъци.

Къщичката е 16 кв. метра и за момента е прототип, който се тества чрез наеми под организацията DublDomClub. Къщата се състои от два модула, предварително сглобени във фабрика и изградени с ламинирана дървена рамка. „Прототипът беше проектиран и изработен като туристическо оборудване, където тежестта на всеки детайл е взета под внимание, за да може да се използва в много тежки условия“, пишат архитектите. „Всички конструктивни елементи могат да се подлагат на промяна, както и на интериора, в сравнение с обикновените къщи“.

Фрезовите портове намаляват теглото на конструкцията и минимизират студените мостове и пролуки. Леката полиуретанова пяна се използва за изолация, а фасадата е облицована с леки композитни алуминиеви листове за гладко покритие. Кабината е конструирана и с модулни понтони, които се използват за поддържане на плаващата конструкция и могат да бъдат демонтирани и съхранявани във вилата по време на транспортирането. DD16 може лесно да се постави с кран или хеликоптер, което позволява и дори само един човек да извършва строежа.

Индивидуализираният интериор разполага с двойно легло, баня с душ, маса за хранене и всекидневна, където може да се инсталира печка за дърва. Въпреки компактния размер, къщата се усеща изненадващо просторна благодарение на остъклената крайна стена, която допуска много естествена светлина и размива разграничението между вътрешния и външния живот.

Прототипът DD16 се дава под наем на клиенти, търсещи уникално изживяване сред природата. Екипът планира да тества къщата в различни екстремни условия.

Източник: Inhabitat.com

Плаваща сглобяема вила пътува с вас (видео)
Гласувайте за тази статия

placeholder