По американски: жилище в тир


Малките и подвижни домове са огромен хит и вече можем да видим стотици такива. Но този… този просто е огроооомен, точно по американски. Pemberly е пътуваща къща, изработена от голямо ремарке благодарение на базираните в Колорадо Rocky Mountain Tiny Houses. Домъте пълен с всякакви удобства, а в него живее семейство от пет души.

С дължина от над 11 метра Pemberly е гумено ремарке с оси за окачване Dexter, които да изглаждат ударите по пътя. Къщата тежи 9 тона и половина и разполага с площ за живеене от 42,7 квадратни метра. Екипът, изработил уникалната къща, е улесни метода на разкопчаване на ремаркето от камиона – къщата автоматично се откача с натискане на бутон.

Интериорът се върти около огромен хол. Кухнята разполага с малка печка на дърва, гранитни плотове, вградени шкафове, индукционна плоча Miele, комбинирана парна и конвекторна фурна, хладилник Bosch, система за гореща вода и боклук. Банята разполага с душ, медицински шкаф, бойлер и цех за изсушаване на цялата къща, за да се предпазва от интензивната влага.

Стоманената тръбна стълба води към спалнята на второто ниво. Спалнята разполага с достатъчно място, за да сложите голямо легло за спалня. Има достатъчно пространство за играчки и игра у дома.

Мозайка свързва главната спалня с друга спалня с два килера. Циркулацията на въздуха се осигурява от вграден вентилатор, разположен над вратата.

Източник: Inhabitat.com

По американски: жилище в тир
Гласувайте за тази статия

placeholder