Подземен хотел в кариера отваря врати


Откриват нов хотел в Шанхай, който обаче няма да е известен с панорамни гледки към града. Сградата е построена в кариера в подножието на планината Тиенмен и ще отвори за резервации по-късно този месец, след близо 10 години строителство.

Първоначално хотелът бе предвиден да бъде отворен през октомври, хотелът ще започне да настанява клиенти от 1 декември. Според уебсайта на хотела, стаите ще станат достъпни за резервации на 20 ноември.

Шестнадесет от 18-те етажа на хотела са подземни, а стаите в долните два етажа са напълно потопени под вода и са снабдени с 110-метров аквариум. Подводната част на хотела включва също ресторант, басейн и център за водни спортове, според CNN.

Имотът разполага и със собствен водопад, който е в непосредствена близост до хотела. Повечето от стаите на хотела са с лице към водопада заедно с живописни скали и хълмове, поради близостта си до Национален парк Tianmen Mountain.

Хотелът също така ще се възползва от пространството на кариерата, като предлага бънджи скокове и скално катерене.

За дизайна е отговорна британската архитектурна фирма Аткинс, която заедно архитектурното бюро JADE + QA успяват да изработят интересния план.

Стаите ще бъдат на разположение за резервация на 20 ноември на уеб сайта на InterContinental, а цените започват от 487 долара на нощ.

Източник: thisisinsider.com

Подземен хотел в кариера отваря врати
Гласувайте за тази статия

placeholder