Президентът Румен Радев откри учебната година в УАСГ


Президентът Румен Радев откри учебната година в Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ в София. „Тук се подготвят най-добрите строителни инженери, хидроинженери, геодезисти, архитекти и градостроители. Тук се задава бъдещият облик на България“, каза президентът на България по време на церемонията.

„Времето е динамично, пред вас има много предизвикателства, много проблеми.“, посочи президентът, който преди церемонията разговаря с ръководството на университета, който е най-голямото висше техническо училище в областта на строителството в България. „В много продуктивна и откровена среща обсъдихме много от проблемите – и във връзка с финансирането, и начина на разпределение на субсидиите и тяхното обвързване с вашата реализация, качеството на обучението ви. То е изключително важно не просто за красотата на сградите, важно е и за нашата национална сигурност.“, посочи президентът Радев.

По думите му ще има бъдещи дискусии и срещи с ръководствата не само на УАСГ, а и на другите университети. „Ще направим по-динамичен и по-пълноценен диалога с държавните институции, така че да се намери най-добрият баланс между финансиране, качество, нормативна база, изисквания и крайни резултати в нашето образование“, каза още президентът Радев.

Сред гостите на събитието бяха още представители на Камарата на строителите в България, Асоциацията на индустриалния капитал, Съюза на архитектите и други браншови организации, както и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.

Снимки: УАСГ, МРРБ

Президентът Румен Радев откри учебната година в УАСГ
Гласувайте за тази статия