Приказен хотел отваря врати в Трансилвания

Той е построен от глина и пясък


Поместен в сърцето на Трансилвания, в малко румънско градче, нов хотел е на път да сбъдне мечтите на много пътешественици. Той е изработен изцяло от глина и пясък, а дизайнът му е като изваден от някоя магическа приказка.

Хотелчето разполага само с 10 стаи, които обаче ще ви пренесат в друг свят. То носи името  Castelul de Lut Valea Zanelor, което в буквален превод означава „Глинен замък в долината на феите“, което напълно му пасва.

Собствениците на хотела са продали своя дом в Букурещ, за да могат да започнат собствен бизнес. Мястото на сградата е специално избрано, така че да има невероятна гледка и в същото време да е в близост до няколко населени места.

Друга интересна подробност около екологичния хотел е начинът, по който той е построен. При строежът са избягвани всякакви модерни строителни техника, а като материали са използвани глина и пясък.

“Външната мазилка е от вар и пясък, а кулите са от речни камъни, също построени с вар и пясък. Всичко е направено с натурални материали , а прозорците и вратите са различни, всяка стая има свой собствен вход“, казват собствениците.

Все още не се знае кога хотелът ще отвори врати, но е известно, че до края на годината към него ще има и ресторант с храна, която е местно производство.

Castelul-de-Lut-Valea-Zanelor-03

Castelul-de-Lut-Valea-Zanelor-04-889x610

Castelul-de-Lut-Valea-Zanelor-05

Castelul-de-Lut-Valea-Zanelor-06-1020x610

Castelul-de-Lut-Valea-Zanelor-07-1020x610

Castelul-de-Lut-Valea-Zanelor-08-1020x610

Castelul-de-Lut-Valea-Zanelor-09-1020x610

Castelul-de-Lut-Valea-Zanelor-lead-1-1020x610

Приказен хотел отваря врати в Трансилвания
Гласувайте за тази статия

placeholder