Проблеми със санираните блокове


Прясно санирани блокове в Благоевград протекоха. Зрители на bTV се оплакаха, че прекарали празниците с кофи под таваните заради силните течове. Като причина посочват некачественото саниране.

Надка живее на шестия етаж в един от блоковете. След приключилото саниране, в дома й нахлува вода.

Два етажа по-нагоре във вода е и апартаментът на Пламен. Течове има в банята, коридора и всички стаи, а мъжът се страхува от токов удар всеки път, когато пусне лампите.

Водата е изкривила вратите и вече не може да затваря дори външната.

Живеещите в блока направили опит да се свържат с фирмата-изпълнител, но оттам им отговорили, че не е възможно водата да е пробила покрива.

Живеещи в други санирани блокове също изпратили снимки от некачествените според тях строителни дейности. От общината посъветваха всеки, който има проблем със санирането, да подаде сигнал, за да се проверят некоректните фирми.

Снощи дъждът влезе в апартаментите на хората, живеещи във вход А на блок 8 на хасковската улица „Дунав“, съобщава Хасково инфо. Причината за това е откритият покрив на сградата, за който работниците от саниращата фирма не взели мерки.

Фирмата започнала работа по входа преди няколко седмици. Досега работили по мазетата и вътре във входа. Преди дни обаче започнали и покрива. Въпреки предупрежденията за очакваните валежи, работниците оставили фугите отворени.

Малко след като заваляло водата започнала да се стича по стените и таваните на апартаментите на последния етаж. Това продължило часове наред, а влага избила и през контактите и ел. таблата. Част от лампите изгорели.

 

 

Източник: cross.bg

Проблеми със санираните блокове
Гласувайте за тази статия