Продават къщата на Хари Потър


Феновете на Хари Потър имат шанс да притежават вилата, където е роден малкият магьосник, тъй като историческият имот е отново на пазара.

Домът, който преди това се появи на пазара за същата цена през 2012 г., както отбелязва The Telegraph, отново е отворен за заинтересованите купувачи предлагайки възможност да живеете като магьосник.

Къщата De Vere, както се нарича, може да се види в „Хари Потър и смъртоносните светии“ и това е мястото, където се е родил Потър.

Освен връзката си с филма, имотът е известен със своето богато минало включително с предишните си собственици. Домът е кръстен на семейство Де Вере, за което се смята, че е второто най-богато семейство след краля през Средновековието.

Домът отдавна е бил домакин на крал Хенри VII, който се е отбивал по време на ловно пътуване в Лавърхам през 1498 г., както и на сестрата и най-малкия брат на Чарлз II и Джеймс II, които  са били държани под домашен арест в дома през 1651 г.

Дъбовата резба се е превърнала в отличителна черта на дома и днес е вторият най-фотографиран вход в Обединеното кралство. Има шест спални и цялото крило състоящо се от приемна зала, хол, кухня и трапезария.

Имотът има открита градина с просторна тераса за хранене, заобиколена от рози, лавандула и ириси. Тухлена пътека води до поле, пълно с дървета, старинна градина, лятна кухня.

Селото, в което се намира имотът, също има хлебари и аптека, както и ресторанти, кръчми, галерии и хотели.

В момента домът се продава за 995 000 британски лири – или около $ 1,291,480.

Снимки:  Carter Jonas

Източник: www.travelandleisure.com

Продават къщата на Хари Потър
Гласувайте за тази статия