Продават на търг къща на Франк Лойд Райт


Ако сте почитател на архитектурата бихте харесали тази възможност да притежавате дом, проектиран от легендарния Франк Лойд Райт. За щастие, наскоро на имотния пазар излязоха много от неговите творения (включително имоти в Ню Джърси и Хюстън), а сега, друго жилище е на път да бъде продадено, което означава, че има възможност някой да сключи много добра сделка на мястото.

Къщата на Сондерн-Адлер в Канзас Сити, Мисури, ще бъде продадена от Търгове на наследството, без минимална начална оферта. Резиденцията е била последно регистрирана за 1,65 млн. долара през 2018 г.

Разбира се, толкова желан имот може да привлече много конкурентни оферти. Но каквато и да е цената, победителят ще получи зашеметяваща тристайна къща с три бани, за която Райт твърди, че някога е била „малък скъпоценен камък“.

Kъщата е била завършена през 1939 г., като е била едва 83 квадратни метра, но пък се гордее с известната за архитекта L-образна форма.

Новият собственик ще получи много по-голям имот – близо 280 квадратни метра, тъй като Райт разширява резиденцията през 1948 г., за да включи голяма стая, трета спалня, навес и още две бани. Къщата разполага и с библиотека и бар, вградени шкафове и гардероби, които се смесват безпроблемно със стените, камина, тавански помещения с кедрови тавани и вградено осветление.

Източник: ArchitecturalDigest

research symptoms