Програмата „За жените в науката“ получи награда за отговорен бизнес


Програмата „За жените в науката“ е големият победител в категорията „Инвеститор в знанието“ на тазгодишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ. Стипендиантската инициатива на L’Oreal и ЮНЕСКО успя да пребори конкуренцията на общо 20 номинирани проекта в категорията и спечели първа награда.

Отличията бяха връчени на стилна церемония вчера в столичен хотел, а сред официалните гости бяха министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева и други.

„Изключително сме щастливи и горди, че спечелихме това отличие. То е признание не само за нас, партньорите по проекта, но и за таланта на българските жени учени. Светът има нужда от наука, науката има нужда от жени и подобни награди ни дават допълнителен стимул и вяра, че „За жените в науката“ е кауза, за която си струва да се борим и занапред“ – сподели Бриджит Стрелър, генерален директор на L’Oreal България.

Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ се провежда в България за осма година. Всяка година инициативата отличава три български дами за техния впечатляващ научен потенциал и устрем да променят света със силата на науката със стипедии от по 5000 евро всяка. В момента тече осмото издание на конкурса, като срокът за кандидатстване е 31 март. В България програмата се провежда в партньорство между L’Oreal България, Националната комисия за ЮНЕСКО – България и СУ „Св. Климент Охридски”. Програмата се осъществява и с подкрепата на МОН, Министерство на културата, БАН и Столична община.
В стипендиантската програма за 2017 – 2018 г. могат да участват дами учени от цяла България. Необходимо е те да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен, да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки и да разработят авторски научен проект, който със стипендията да реализират в България.

Подробна информация за конкурса и кандидатстването е достъпна на официалния сайт на програмата: www.zajenitevnaukata.bg.

Програмата „За жените в науката“ получи награда за отговорен бизнес
Гласувайте за тази статия

placeholder