Просторна вила от рециклирани материали


Базираното в Индианаполис архитектурно и дизайнерско студио atelierRISTING наскоро завърши Glass Cabin, семейна вила, която е направена по екосъобразен начин и има минимален отпечатък върху природата. Проектиран с отворен план, имотът се издига съвсем малко над земята, за да се сведат до минимум нарушенията на природата. Построенa във формата на плевня с дървена конструкция, сградата е с ниска поддръжка и се захранва със слънчева енергия.

Вилата с високи стъклени прозорци получава получава името Glass Cabin. Дървените врати, вдъхновени от плевня, се плъзгат по северната стъклена фасата с идеята за по-голяма сигурност, когато собствениците не са наоколо.Заобиколенаот открити тераси, по-високата част на дома включва две спални, една баня с тоалетна, голяма стая, кухненски бокс и преграден прозорец в рамките на 341 кв. метра.

Природни и рециклирани материали са използват в дома извън мрежата. Специална местна дървесина от червен кедър е използвана за структурно оформяне на вратите, външен и вътрешен сайдинг, заради естествената му устойчивост към влага, насекоми и огън. Дървесината е оставена без обработка и с течение на времето ще развие сребриста сива патина, за да съответства на старите хамбари наблизо. За подовата настилка се използва естествен корк, а стените са по поръчка от кедър.

За минимизиране на строителните отпадъци са били използвани стандартни размери на дървесината. Стъклената стена, ориентирана по северно-южната ос, разчита на пасивни слънчеви стратегии, за да запази минималния енергиен отпечатък. Енергийната ефективност е гарантирана и с високоефективна минерална вата и твърда изолация, постигната чрез използването на подове R-30, покрив R-20 и стени R-15. Бял метален покрив също помага да се намали топлообмена.

Източник: Inhabitat.com

Просторна вила от рециклирани материали
Гласувайте за тази статия

research symptoms