Разкош в клоните на джунглата


На много хора им се иска да прекарат време сред природата на усамотено място, без модерно строителство и с колкото може по-малко човешко присъствие. Не всички са добри в лагеруването и искат точно така да си прекарат почивката. Затова е създадена тази уникална дървесна къща, която притежава разкоша и лукса на хотел, но е в сърцето на едно от най-дивите места на света. Тя е част от голям комплекс, но е изработена изцяло и само с естествени материали, без да се нарушава състоянието на околната среда. Всички вложени материали са рециклирани като дърво и бамбукови рамки за прозорци, а техниката на строителство е по образец на древните маи.

Къщичката е част от проект, който се простира на 900 метра по крайбрежието на Карибските острови в мексиканския град Тулум. За разлика от всички останали места за почивка, тази дървесна къща не се намира непосредствено до брега, а навътре в дивата джунгла, но въпреки това разкрива гледки към красивия океан.

За да усетите лукса на дивото и да се ширите на 35 кв. м. ще трябва да се бръкнете с 1400 долара на вечер за двама души. Но какво пък – може да заведете цялата фамилия и да се редувате, който не е на ред – долу на палатки 😉

Разкош в клоните на джунглата
5 (100%) 1 глас(а)