Разширяват парк Възраждане с аквапарк


„Готови сме с идейния проект за разширяване на парк „Възраждане“ с още 25 дка. Върху 6,6 дка изграждаме аквапарк и басейни с минерална вода, а с 18,2 дка разширяваме парка.“, заяви Йорданка Фандъкова в личния си профил във Фейсбук.
Тя обещава, че всички съществуващи дървета на терена се запазват, като ще бъдат засадени още над 400 щироколистни и иглолистни дървета. Закритият плувен басейн ще е разположен в обслужващата сграда, в която ще има и СПА-център. Аквапаркът разполага с 5 открити басейна, като акценти са двете водни пързалки, детския и бебешкия басейн. 


„Целта ни е паркът и аквапарка да са готови в края на 2019 г. Така София ще разполага с над 80 дка нов парк с развлекателни и спортни съоръжения. „, допълва още кметът на столицата.


Предварителните оценки на инвестицията, която ще направи общинското дружество „Софийски имоти“, в изграждането на парка и аквапарка, е 9,5 млн. лв. Част от средствата се осигуряват от управлението на общинската собственост, а друга – ще бъде финансирана чрез заем от Фонда за градско развитие съм ОП „Региони в растеж“.

Източник: Фейсбук

Разширяват парк Възраждане с аквапарк
Гласувайте за тази статия

placeholder