Сайдинг. В името на мира у дома

Подходящ за всяко строителство


Тя е лудо влюбена в дървото, тиклите и старите пещи. Той е по модерните технологии и… ниските сметки. Наскоро купиха стара къщичка на село за ремонт и…
Един от споровете е какво да е отвън. Тя иска дърво, той държи на изолацията и лесната поддръжка.

4

Името на семейния мир е сайдинг.

9

Сайдингът е високотехнологична, фасадна, топло, хидро и шумоизолационна система. Фасадата от винилни облицовки сайдинг придава на сградата идеално завършен и чист външен вид, подходящ е и за стари сгради.

10

Основните добри качествени показатели на Сайдинга са в неговата огнеупорност, нетоксичност, висока устойчивост на химични влияния и механични повреди. Той не ръждясва, не се деформира при рязка смяна на температурните амплитуди, а ефекта на остаряване и избледняване е изключително слаб поради технологията на производство, при която цвета се залага в дълбочина.

11

Материалът не се изменя от влага, не благоприятства развитие на плесени и не се уврежда от насекоми. Успешно се използва в климатични зони с температури от – 40° C до + 50° C . Винилната облицовка сайдинг е пожаробезопасна. При въздействие на огън се топи, като не се възпламенява и не поддържа горенето. Хигиенно е безопасна и при предвидените условия на ползване, не отделя вредни за здравето вещества.

Мие се само с вода!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Качеството на облицовката се определя и от специалните добавки, които в голяма степен забавят стареенето на материала. Те действат така, че свойствата на винилната фасада не се променят през целия период на експлоатация – срок, многократно по-дълъг от този на традиционните методи на изолиране и измазване.

2

Снимка: Vip Max Stroy

Сайдингът се монтира като към стената с дюбели се монтира вертикална дървена скара през 58 см. Между летвите се запълва с минерална вата или друг изолационен материал.

3

Снимка: Vip Max Stroy

Покрива се с паропропускащо фолио, за да се избегне образуването на конденз, плесенясване и др. Сградата диша в посока отвътре-навън, като в същото време има нулева пропускливост отвън-навътре. Така се облича цялата повърхност на фасадата.

4

Снимка: Vip Max Stroy

Монтират се специални профили по ъглите и около всички отвори (прозорци, врати и др.). Монтират се облицовъчните сайдинг панели , като се започва отдолу нагоре.

5

Снимка: Vip Max Stroy

Панелите се захващат с крепежни елементи към скарата, както и един към друг чрез специална технология за заключване. Системата е проектирана с цел винаги да предоставя отлично изглеждащ монтаж. Елементите влизат един в друг и остават на място за закрепване; резултатът – прави панели, опасващи къщата ви симетрично от край до край и съвпадащи линии по всички ъгли.

12

Панелите са изрядно подредени, без никакви пролуки благодарение на различните профили на винилните плоскости. Те дават възможност да се облицоват всички части от фасадата, като се правят прецизни преходи между отделните повърхности, без да се нарушава общия синхрон в подредбата на елементите. Панелите са изработени с малки отвори, през които вентилацията се извършва без допълнителни устройства.

12

 

Изолационните материали, с които обикновено се съчетава винилната фасада, многократно намаляват топлинните загуби и имат шумоизолационен ефект.

Сред предимствата на облицовките сайдинг е разнообразието от цветове, което дава възможност за различни решения – в един или повече цвята, съчетани по избор.

10

 

Така всяка сграда може да има свое оригинално излъчване и в същото време да създава стилово единство със съседните постройки. Стилът на продуктите, техният цвят и гаранция играят важна роля при взимането ви на решение относно закупуването на обшивки от винил – както и дългосрочното работно представяне на фирмата, която стои зад тях и вашите инвестиции.

research symptoms