Съкровищата на мечтателя


Амбициозният дърводелец Джейкъб Уитлинг се вдъхновява от детските приказки, за да построи за себе си и приятелите си много красиви и фантастични горски къщички. Използвайки рециклирана дървесина и други стари материали събирани от строителни площадки, Уитлинг проектира и изработва серия от прекрасни малки колибки, затънали дълбоко в буйните гори. Вдъхновени от  уважението към природата, всичките му невероятни къщички се строят без течаща вода.

Изглежда, че Уитлинг е роден, за да бъде близо до природата. Като тийнейджър той се премества в колибка от 19-те години на 20 век, скрита в буйната гора, която се намира в близост до дома на родителите му. Макар  да се прибира вкъщи, за да се храни и къпе, той казва, че винаги се връща в истинския си дом в гората. Той винаги е предпочитал да живее с просто удоволствие. “ Вътре имаше печка за дърва, която захранвах и се топлех през суровите зимни нощи“, обясни Уитлинг. „Имах свободата и моя огън. Те бяха всичко, от което се нуждаех, за да бъда щастлив.“, допълва той.

Уитлинг взима любовта си към обикновения начин на живот и го превръща в нещо много повече. Не само, че всичките му къщички са построени с рециклирани материали, но те са напълно независими. Те се захранват от 12-волтови системи, използващи батерии с дълбок цикъл. Цялата вода, необходима за пиене, готвене и къпане, се събира от кладенец, а отделни къщи са оборудвани с тоалетни за компостиране.

Разберете повече за Джейкъб Уилинг ТУК

Източник: Inhabitat.com

 

 

 

 

 

Съкровищата на мечтателя
Гласувайте за тази статия

placeholder