Съвети за супер изолация и супер икономия от AGC Flat Glass


През последните години все повече хора – от архитектите и инвеститорите до обикновените потребители, обръщат внимание на необходимостта от добра топлоизолация. Затова и за все повече обекти – от бизнес сградите до индивидуалните жилища, се търсят стъкла с перфектна изолация. И това е напълно разбираемо. Цените на енергоизточниците се повишават с всеки изминал ден. Петролът, електроенергията и газът вдигат стойността си с десетки проценти ежегодно и хората се замислят как да намалят „изтичането” на парите си през прозорците.

Като отговор на тази тенденция световният лидер в производството на флоатни стъкла – AGC непрекъснато се старае да подобрява качествата на предлаганите продукти. В началото на миналата година в палитрата на компанията беше представено стъклото Planibel Top 1.0. Това е абсолютно иновативен продукт с меко покритие, който предлага най-добрата топлоизолация в своя клас. Коефициентът му на топлопреминаване е Ug = 1.0 W /(m².K) в стъклопакет с 90% аргон! Стъклото жъне своите успехи, постигайки перфектна топлоизолация и много добра слънчева защита, като съчетава тези две неща при една много добра цена.

Повече за стъклопакетите, направени със стъклата на AGC и още съвети за добра топлоизолация четете в следващия брой (57) на списание „1към1 в строителството”.

Вашият коментар

research symptoms