Сграда се разтвори с цип


Стените на офис сграда Кент, Англия, която предстои да бъде разрушена скоро, изглеждат сякаш са разтворени с цип. Интересната идея е на художника Алекс Чинек.

Озаглавена „Отворена за обществеността“, осемметровото произведение на изкуството се намира в бивш завод за кожни изделия, в близост до новото студио на Chinneck в Ashford, което в момента е празно и е изправено пред разрушаване.

Произведението се състои от огромен двоен цип, който изглежда сякаш се отваря в предната част на сградата  и втори, подобен цип, който минава отстрани. И двата ципа изглеждат сякаш огъват стените на сградата, за да разкрият изоставения интериор.

Художникът е известен със своите сюрреалистични проекти, които обединяват изкуството с архитектурата и инженерството. Тази последна инсталация препраща към историята на офис сградата, като дом на производител на кожа и текстил, но също така се описва нейното предстоящо разрушаване. Чинк го описва като „театрален и сюрреалистичен“.

„Представена е история на текстил, която се храни с езика на ципа“, казва авторът пред Dezeen. „Сградата представя добра възможност, защото, изправена пред разрушаване, тя дава скулптурна свобода“.

Чинек замислил и изработил проекта за два месеца. Той не е искал да разкрие точните подробности за това как е направена новата фасада – но казва, че е използвал композитен материал от каучук и други гъвкави материали.

Структурата е инсталирана в предната част на сградата само за една нощ.

Източник: Dezeen

 

Сграда се разтвори с цип
Гласувайте за тази статия

placeholder